Program Teleopieki

Program Teleopieki finansowanej ze środków Fundacji

Fundacja Infomedic "Nie zapomnij o mnie" przy współpracy z Infomedic.pl Sp. Z.o.o. Sp. K. serdecznie zaprasza Państwa do skorzystania z programu bezpłatnej Teleopieki.

System Teleopieki gwarantuje szybką reakcję, a w przypadku niebezpieczeństwa lub zagrożenia życia, powiadomienie odpowiednich służb ratunkowych, opiekunów lub rodziny.

Jest to system świadczący pomoc w przypadkach nagłego pogorszenia się stanu zdrowia oraz zagrożenia życia. Dzięki alarmowej opasce umieszczonej na nadgarstku, wezwanie pomocy możliwe jest w każdej sytuacji, o każdej porze dnia i nocy.

Wystarczy nacisnąć guzik aby opaska umieszczona na nadgarstku przesyła sygnał bluetooth do specjalnego telefonu,a stamtąd prosto do centrali Infomedic. Specjalnie przeszkoleni konsultanci, posiadający kurs ratownika, oddzwaniają natychmiast, żeby sprawdzić co się dzieje. W przypadku, gdy nie senior nie odbiera telefonu i nie ma z nim kontaktu, na miejsce wysyłana jest wcześniej wskazana osoba.

Zgłoszenie do programu

W celu zgłoszenia kogoś bliskiego do programu Teleopieki, należy wypełnić odpowiedni wniosek. Ze względu na ograniczoną ilość miejsc w programie, każdy wniosek będzie oceniany indywidualnie przez Zarząd Fundacji.

Wniosek oraz miejsce złożenia wniosku

Wniosek dostępny jest do pobrania - TUTAJ.

Upoważnienie opiekuna faktycznego – pobierz, jeśli kandydat/kandydatka nie składa dokumentów osobiście - TUTAJ.

Regulamin rekrutacji i udziału w Teleopiece - TUTAJ.

Obowiązek informacyjny RODO - TUTAJ.

Składanie wniosku

Wniosek można złożyc listownie pod adres: Zarząd Fundacji Infomedic, ul. Parkowa 6a, 75-645 Koszalin

Wnioski można wypełnić i złożyć również w:

Sklep KONOPKA - ul. Dworcowa 10, Koszalin