Zostań Wolontariuszem

Jakie są wymagania aby zostać wolontariuszem?

Wystarczy chęć do działania i ukończone 18 lat. Jeśli lubisz ludzi, potrafisz działać w zespole, a przede wszystkim chcesz pomagać i się rozwijać, możesz być pewny/a, że się nadajesz. Nie zastanawiaj się, tylko po prostu do nas dołącz!

W przypadku osób poniżej osiemastego roku życia wymagana jest pisemna zgoda rodzica lub opiekuna prawnego

Wolontariusz pracuje z różnymi ludźmi

Wierzącymi, niewierzącymi, mającymi różne podejście do życia i inne zasady. Te szczegóły będą wyłaniać się podczas opieki i należy umieć podejść do nich ze sporą dozą tolerancji.

Wolontariat to także czekanie. Na decyzję podopiecznego, na zakończenie posiłku, na dokończenie spaceru. W domach opieki czy szpitalach czas biegnie w zwolnionym tempie.

Odpowiedzialność

Odpowiedzialność wiąże się ze świadomością, że stajemy się dla kogoś ważni, że ktoś na nas liczy i czeka. I nie można podejść do pomagania na zasadzie: „Ach, od jutra już mi się nie chce”. Słomiany zapał i lekkomyślność są najgorszym, czym może cechować się startujący wolontariusz.

Zgłoś się jako wolontariusz!

Wysłanie formularza jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na przetwarzanie danych osobowych. Informujemy, że Administratorem danych osobowych jest Fundacja Infomedic "Nie zapomnij o mnie" KRS0000704569 ul. Morska 4B/ 15 75-212 Koszalin. Dane osobowe zostały przekazane dobrowolnie i będą przetwarzane wyłącznie w celu przetworzenia zgłoszenia. Bez wyraźnej zgody dane osobowe nie będą udostępniane innym odbiorcom danych. Mają Państwo prawo dostępu do swoich danych oraz ich poprawiania poprzez kontakt: pomoc@infomedic.pl